COLLA C CATALYST

COLLA C WITH ACEROLLA CHERRY
HARGA : RM59.90 SEKOTAK
HARGA AHLI : RM50 SEKOTAK

ISI KANDUNGAN : 60 BIJI TABLET



"COLLA - C" = NOT STAND FOR "COLLAGEN + VITAMIN C"

tetapi COLLA - C bermaksud 
"COLLABORATION + VITAMIN C DARI ACEROLLA CHERRY"

Kebanyakkan produk lain gunakan BERRIES/OREN seperti acai berry utk dapatkan vitamin C, 
tetapi Catalyst gunakan ACEROLLA CHERRY dalam Colla C.

ini kerana ACEROLLA CHERRY adalah salah satu vitamin C yang terbaik berbanding oren dan lain-lain.

--- KENAPA PERLU AMBIL COLLA C + AMBIENCE @ COLLA C + COLLAGEN PREMIUM?? KENAPA TAK AMBIK COLLA-C SAHAJA?? --- 

Ini disebabkan Colla C hanya '"COLLABORATION"' bermakna KERJASAMA

Jika Colla C diambil dengan COLLAGEN atau AMBIENCE
maka KESANNYA akan lebih cepat dan penyerapan nya lebih cepat berbanding jika hanya makan collagen atau ambeince sahaja.


KEBAIKAN COLLA C CATALYST



CARA PENGAMBILAN COLLA C CATALYST

Hisap tablet 2 biji , maksimum 4 biji sehari (Atau ikut cara pengambilan seperti dicadangkan di kotak)

*AWAS! Rasanya sangat sedap sampai ada yang boleh terlupa bahawa itu bukan gula-gula*

UNTUK KESAN YANG EFEKTIF DAN LEBIH CEPAT PENGAMBILAN ADALAH BERSAMA

atau

Hasilnya pasti meletopppps!


TESTIMONIAL NAD ZAINAL (DUTA CATALYST)






Promosi VCO SOFTGEL RM37


Salam...
Mac 2014 sahaja.

Promosi VCO SOFTGEL RM37/box
(Tidak termasuk postage)


Hubungi kami segera untuk dapatkannya!



VCO BARU CATALYST.... (ARGAN/APRICOT/PORMEGRANATE)


Tadaa... Itu dia baby baru VCO CATALYST !
Khasiat VCO asal masih dikekalkan.
Kelebihannya ada pelbagai perisa & pertambahan pelbagai khasiat untuk setiap vco baru ini.
Tak sabar kan???

Sebelum tu mari kita berkenalan dengan mereka lebih lanjut...

VCO WITH APRICOT KERNEL OIL

Mari kita lihat fungsinya untuk apa..

VCO WITH POMEGRANATE SEED OIL

Mari kita lihat fungsinya untuk apa


VCO WITH ORGANIC ARGAN OIL

Mari kita lihat fungsinya untuk apa




Ok..dah dapatkan??
Ada 3 VCO BARU keluaran Catalyst
Setiap botol ada 60 biji tablet 
Sehari 2 biji Kegunaan sebulan ~ (Maksimum makan sehari 4 biji)

Harga setiap satu vco ini 
Biasa / Bukan Ahli :  RM 65.00
Agen /  Ahli Catalyst : RM 55.00

Nak promosi dan diskaun ???
Nak jadi ahli catalyst ???
Cepat hubungi kami !

Khasiat vco asal masih dikekalkan , cuma ditambah baik dengan perisa baru untuk khasiat tertentu.
So anda boleh pilih ikut kesesuaian anda. Sekiranya anda tak pasti apa nak guna untuk masalah diri anda. Boleh hubungi kami ye  untuk pertanyaan dan tempahan.




COLLAGEN PREMIUM CATALYST

 Formula sebelum ini... dah membantu ramai pengguna collagen mendapat kulit cerah , cantik , bersih , awet muda dan kekal remaja.

Yang ini pula rumusan terbaru baru je keluar... Harga masih sama ... Sepanjang bersama Catalyst ni syarikat memang sentiasa menambah baik mutu perkhidmatan malah kualiti produk keluaran mereka. Sambutan pengguna juga turut menggalakkan kerana khasiat dan keberkesanya. Ini bukan rekaan semata-mata. Nanti kami buktikan ye . Improved formula with stemcell technology from extract apple , grape and argan..Wooww.. dengan harga yang sama tapi kualiti bertambah adalah satu bonus dan hadiah kepada para pengguna catalyst yang setia !

HARGA BIASA - RM 59.90
HARGA AHLI/AGEN - RM 50.00

ISI KANDUNGAN SEKOTAK -  15 SACHET (3gram each)


APAKAH COLLAGEN ?

COLLAGEN merupakan satu produk yang telah diformulasikan berasaskan teknologi farmaseutikal untuk meberi manfaat yang tidak terhingga  kepada tubuh badan pengamalnya dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki .

COLLAGEN merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :

  • Perekat dalam badan
  • Ia memberikan struktur kepada badan , melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkannya dengan tulang badan
  • Ketika usia remaja dan awal 20-an , terdapat pertumbuhan  hormon  yang aktif bagi menyokong pertumbuhan struktur dan menggalakkan perkembangan otot , tendon dan ligamen .
  • Collagen digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan  ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel-sel.

Hasil kajian klinik Perubatan Universiti Wurzburg di Jerman pada tahun 1995 menunjukkan , penggunaan jangka panjang Collagen meningkatkan kestabilan dan ketahanan struktur protein . Ini memeperbaiki kualiti kuku rapuh dan menghalang keguguran rambut . Ketika tidur , asid amino yang dihasilkan oleh Collagen digunakan oleh badan untuk membina tisu otot. Apabila  badan mendapat khasiat daripada protein Collagen ini , ia menguatkan lagi tisu otot nipis bagi pembinaan bentuk badan yang lebih kukuh , jelas dan menarik.



KELEBIHAN COLLAGEN ?

Kajian klinikal menunjukkan keberkesanan kolagen dalam :
  • Mengurangkan bilangan , kepadatan dan kejelasan kedutan .
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit .
Bagaimanapun , tahukah anda bahawa Collagen yang merupakan 1/3 protein yang terdapat dalam badan kita mengalamai penyusutan apabila umur kita semakin meningkat .

Ini terbukti dan mampu mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit pada dalam tempoh dua hingga empat minggu pengambilannya. Kulit yang sihat adalah benteng utama tubuh dari penebusan microorganisma seperti bakteria , kulat dan virus selain dapat menyerlahkan kecantikan seseorang itu.



KHASIAT MENGGUNAKAN CATALYST COLLAGEN ?
  • Membantu proses pemulihan osteoporasis & osteorthritis.
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit.
  • Mengatasi masalah kulit kusam , kering dan berkedut.
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap.
  • Menyuburkan rambut agar kelihatan lebat dan berkilau.
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima.


KESAN  MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN ?
  • Kulit tidak akan berminyak
  • Dapat mengurangkan masalah jerawat akan hilang mengecut dan kulit jadi licin
  • Dapat mengurangkan parut-parut yang ada di kulit
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
  • Minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan tubuh menjadi lebih lancar


KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN  DALAM DIRI SESEORANG ?
  • Kulit mula hilang kenajalan semulajadinya  dan tanda-tanda awal kedutan mula jelas apabila mencapai pertengahan umur 20 an.
  • Pengurangan Collagen boleh mengganggu bahagian badan lain , terutamanya dalam perjalaanan semula tisu-tisu lembut.
  • Collagen dalam tsiiu lembut semakin berkurangan , ini kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa.
  • Menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi yang mempunyai kesan ke atas kesihatan keseluruhan , langsung mempengaruhi keadaan kulit dan sel  lain . Pada masa yang sama  , keadaan tulang  , kuku dan rambut akan menunjukkan tanda-tanda awal penuaan.

AWAS !!! PERHATIAN !! 

JANGAN BIMBANG kerana kesan ini ada penyelesaiannya iaitu melalui terapi sintesi kolagen . Terapi ini merupakan kaedah penggantian kolagen dengan pengambilan makanan tambahan yang mengandungi kolagen . Sudah tentu Catalyst Collagenadalah  penyelesainnya . Ia mampu menggantikan Collagen yang hilang dalam badan , serta merangsang penjanaan Collagen baru .

Psst... nak promo price???? Hubungi kami segera !!!






MINDSTAR CATALYST

New Packaging Formula

Old Packaging

MINDSTAR CATALYST
Boost Your Brain Function

Harga : RM 59.90
Harga Ahli/Agen : RM 50.00

1 kotak (15 sachet) 25 gram each

Apakah MINDSTAR?
Mindstar adalah sejenis makanan bagi memberikan nutrien untuk saraf bagi memeulihkan kesegarn otak . Ia daapat merawat masalah saraf dan mental , takut , cemas , runsing , memberi keyakinan dan emmbngkitkan semangat . Ia dapat menguatkan daya fikir dan mencerdaskan akal serta membaiki daya tumpuan , menghapuskan letih lesu , serabut fikiran dan kelesuan otak.



Makananan Tambahan Untuk Minda Dan Kesihatan

Mindstar adalah merupakan makanan tambahan otak dimana dapat membantu mengatasi perkembangan dan masalah otak seperti mencergaskan otak , meningkatkan daya ingatan , tumpuan dan kerajinan serta keletihan tubuh badan.

Mindstar adalah suci dan halal , ia tidak mengandungi dadah dan dengan itu tidak mendatangkan kesan smapingan , tidak membahayakan kesihatan dan tidak menimbulkan ketagihan.

Otak yang cergas menjamin fizikal , mental , emosional dan spiritual berada dalam keadaan cemerlang.
Apabila otak dan kesihatan bertambah baik , ia akan membentuk sikap yang positif dan berfikiran matang. Ia juga membantu otak seseorang berfungsi ke tahap yang lebih maksimum.

Mindstar membantu meningkatkan kesihatan , menyegarkan , mengeluarkan racun , baik untuk peredaran darah dan membekalkan oksigen yang cukup kepada otak.

Mindstar menjadi sediaan sumber nutrisi yang membantu meningkatkan fungsi otak dan keupayaan otak serta membantu meningkatkan daya ingatan. Mindstar juga adalah merupakan makanan tambahan yang direka bagi  menyihatkan serta mencerdaskan minda anda. Ia juga berfungsi sebagai vitamin dalam membantu anda supaya lebih fokus, lebih daya ingatan dan tumpuan seterusnya memberikan anda lebih produktiviti, kehidupan yang lebih menggembirakan dan lebih sihat.
Fungsi Mindstar:
  • Minda       - Menguatkan daya ingatan serta meningkatkan daya kreativiti (otak kanan & kiri)
  • Kesihatan - Menambahkan kecergasan fizikal dan mental serta mengimbangi keharmonian tubuh dan emosi.
  • Moral       - Membentuk sikap positif, matang, berkeyakina= , tanpa putus asa.
  • Oksigen   - Membantu otak berfungsi ke tahap maksima.

KANDUNGAN MINDSTAR
  
Pegaga digunakan untuk menguatkan kedua-dua benda putih dan kelabu pada otak , merangsang pembelajaran , menguatkan ingatan ,  menenangkan dan meningkatkan kualiti pembelajaran.


Ginkgo Biloba berfungsi meningkatkan penghantaran nutrien dan oksigen terus ke otak

Sebab itu ginkgo biloba antara ramuan utama dalam meningkatkatkan kuasa otak secara 

langsung menggalakkan fungsi otak! Mindstar Brain Booster sangat baik untuk anak-anak

yang bakal menghadapi ujian / peperiksaan yang bakal tiba!


CARA PENGAMBILAN MINDSTAR
  
Bancuh 1 sachet mindstar dalam air suam , minum setiap pagi.  Rasai perbezaannya sepanjang hari tersebut. Segar dan bertenaga.



TESTIMONIAL


Sedapnya rasa mindstar booster ni  Pagi2 breakfast mindstar ni mmg awesome..makanan 

tambahan utk minda n kesihatan yang mampu menjadikan otak kita lebih kuat daya ingatan 

dan berfikir sesuai sgt untuk anda yg bekerja n study ok..combine together with vco badan 

cergas n tak ngantok n bersemangat je k. !



FIBRE DRINK CATALYST

Harga : RM59.90
Harga Ahli/Agen : RM50.00
1 Kotak (15 sachet) 15gram each
Perisa Oren


CATALYST NATURAL FIBRE DRINK adalah rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman. Mengandungi fruktan yang merupakan serat buah-buahan yang mudah larut di dalam air. Garam tisu biokimia yang terdapat di dalam Catalyst Natural Fibre Drink bertindak khusus membantu memerangkap gula berlebihan dan dengan itu menurunkan kadar kandungan gula dalam kencing dan darah (sekaligus merawat masalah kencing manis) dan mengikat lemak-lemak dari dalam perut, melancarkan peredaran darah dalam badan dan menyihatkan dan menguatkan jantung.

"Dah puas ambil macam2 supplement, tapi masih xdapat result yg diinginkan"...nasihat sy utk respond2 yang begini, cuba baiki sistem n kesihatan usus dahulu untuk usus lebih efektif dalam menyerap zat2 yang kita ambil. Minum fiber drink sebelum tidur untuk menambahkan kandungan probiotik dalam usus. Penting sangat probiotik utk usus sihat. Kalau tak, memang membazir apa saja supplement yang kita ambil tak dapat diserap oleh usus.

Waktu yang paling baik n berkesan utk minum Natural Fibre Drink adalah selepas makan atau sebelum tdo ye..ini kerana selepas makan perut kita akan bekerja utk proses penyerapan segala vitamin n nutrien dlm badan..so nutrient dlm fibre drink akan diserap n ia bekerja dengan lebih efektif n berkesan.. Kalau boleh ELAKKAN pengambilan Natural Fibre Drink sebelum makan ok coz nutrien yg terdapat dlm Fibre drink akan dihadam terus oleh badan so kebaikkan fibre drink tidak dapat kita perolehi sepenuhnya dlm bdn kita..


Secara khususnya Fibre Drink Catalyst adaah rumusan terbaru untuk membantu kesihatan sistem penghadaman anda

NATURAL FIBRE DRINK DAPAT MEMBANTU ANDA MENGATASI :
*Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
*Mengekalkan sistem penghadaman yang sihat
*Meningkatkan fungsi usus,mengurangkan sembelit
*Merawat masalah direa(cirit birit)
*Mengurangkan serum kolestrol dan diabetes
*Membolehkan nutrien diserap dengan sempurna
*Membersihkan darah daripada toksin
*Mencegah jangkitan kuman berbahaya



FIBRE DRINK DIGUNAKAN UNTUK :

1. Berat badan berlebihan
Pengambilan Fibre Drink akan memekatkan isi perut dan menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini akan menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu MENGURANGKAN BERAT DAN MENGURUSKAN BADAN :)

2. Gastrik
Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicli untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

3. Kembung
Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalak keseimbangan bakteria dalam usus.

4. Diabetes
Membantu mengawal paras gula di dalam tubuh.Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak2 , gula , serta hampas pencernaan yang berlebihan. masalah longgokan lemak & kolestrol dalam badan akan diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Disamping itu, gula yang diikat itu tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing

5.Sembelit
Fibre Drink dapat mencegah konstipasi (sembelit) secara melembut,menghidrasi dan menampah isipadu air dalam feses(bahan buangan). Kerana adanya tekanan osmotik , ia menjadikan najis semakin berat dan semakin kerap untuk membuang air besar

6.Mengurangkan risiko kanser
Fibre drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian sistem penghadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk meransang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti tumor.

7. Kolestrol
Dapat dikurangkan dengan pengambilan Fibre Drink. Ia bertindak dua cara iaitu memecah supaya mudah dibuang atau menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.


CARA PENGAMBILAN :-
1- Tuang 1 Sachet fibre drink ke dalam 1 cawan air suam. Elakkan air panas berelebihan . Kacau hingga sebati. Minum air perisa oren yang sedap..macam eno tak de gas rasa dia :)
2-Minum 1 hari sekali malam/pagi.
3-Minum air masak sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari. Lagi banyak lagi bagus.

NASIHAT :-
1-Jika nak ambil apa-apa supplement dicadangkan bersihkan usus dulu dari segala toksin agar penyerapan segala nutrien di tahap maksima.
2-Fibre drink ni juga bertindak sebagai detoks.
3-Fibre drink elok diamalkan sekali sekala agar perjalanan darah lancar.
4-Jika sembelit atau najis keras boleh cuba amalkan fibre drink bersama VCO . Lihatlah sendiri nanti bahawa sistem pembuangan anda akan bertambah lancar.






HAIR TREATMENT & REVITALIZER CATALYST

Pernahkah anda dengar petua orang tua yang mengatakan bahawa minyak kelapa merupakan salah satu cara terbaik untuk mengekalkan rambut yang cantik dan sihat? dengan sedikit pembaharuan dari teknologi.

Kebiasaan rambut yang tak lebat ni adalah kerana kulit kepala bermasalah minyak berlebihan,rambut gugur dan juga banyak kelemumur untuk orang dewasa lah kan? untuk kanak-kanak pun boleh gunakan produk VCO yang di beri nama HAIR REVITALIZER dan HAIR TREATMENT.

Paling penting produk ini adalah produk semula jadi berasaskan minyak kelapa dara , tanpa bahan kimia.
Produk ini mencuci dan merawat masalah-masalah rambut dan kulit kepala secara intensif.

HAIR TREATMENT CATALYST (25ml)
HARGA - RM 39.90
HARGA AHLI - RM 30.00


Manfaat:
- Merawat kebotakan dan keguguran rambut
- Menghitamkan dan melebatkan rambut
- Mengatasi masalah penyakit kulit kepala
- Membantu menstabilkan bahan kimia semulajadi pada kulit kepala 
- Menghapuskan kelemumur pada kulit kepala dan mencegah dari mengalami kekeringan kulit dan seterusnya menghalang kulat kelemumur dari membiak serta rambut menjadi subur dan bertambah hitam
- Membantu pembentukan tisu kulit kepala dan merawatnya
- Melindungi kulit daripada radiasi ultraviolet matahaari
- Menyuburkan kulit kepala dan melebatkan rambut

CARA PENGGUNAAN :

1. sapukan hair treatment 1/2 jam sebelum mandi
2. pastikan terkena sehingga ke kulit kepala/akar rambut
3. basuh rambut seperti biasa dengan syampoo jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)


HAIR REVITALIZER CATALYST (120ml)
HARGA - RM 39.90
HARGA AHLI - RM 30.00

Penyegar rambut adalah untuk kegunaan harian selepas bersyampoo. Penggunaan yang kerap akan membantu dan mempercepatkan proses perawatan dan penyegaran kulit kepala dan rambut. Bau yang sangat wangi dan menyegarkan.



TESTIMONIAL
Pengguna menggunakan VCO & SET HAIR TREATMENT & HAIR REVITALIZER SERIES CATALYST 



MEN VITA CATALYST

CATALYST MEN VITA
 Supplement untuk kesihatan dalaman lelaki


Kandungan :- 15 sachets/ 3 g each

RM 45.00 (Harga biasa)
RM 35.00 (Harga Ahli)
(Tidak termasuk kos penghantaran)


Kebaikan Men Vita
•Memberi tenaga tambahan dan menambah stamina badan.
•Meningkatkan daya imuniti semulajadi badan.
•Menyegarkan badan dan mengurangi rasa mengantuk.
•Menghilangkan letih-lesu badan.
•Mengatur tekanan darah dan melancarkan pengaliran darah.
•Meningkatkan lipido (keinginan seks) lelaki dan menguatkan tenaga batin.
•Mampu melambatkan ejakulasi.
•Membantu memberi ketahanan badan dari penyakit seperti kardio-vaskular dan kanser.
•Melegakan tekanan perasaan, sakit kepala dan migrain.
•Menghalang makan berlebihan dengan mengurangi rasa lapar serta selera makan.
•Mengandungi anti-oksida untuk mempertahankan badan daripada dirosakkan oleh radikal bebas.


SIAPAKAH YANG PATUT AMBIL??

Lelaki yang berumur 16 tahun dan keatas
-->Elok dijadikan sebagai makanan tambahan untuk kesihatan badan
-->Boleh diambil secara berterusan dalam jangkamasa yang lama
-->Minum air masak yang banyak sepanjang pengambilan men vita
-->Untuk kesan terbaik,amalkan berterusan sepanjang 2 bulan pertama
-->Selepas itu,makan bila perlu sahaja(seperti keperluan diatas)

CARA MAKAN 

Cara makan Men Vita letak di lidah, hisap dan lepas dah habis, minum air suam atau jus buah (rasa Men Vita adalah pahit sedikit, jika tidak tahan bancuhkan dengan air suam). Digalakkan minum air dengan banyak dalam sehari. Men Vita boleh diambil bila suka atau 2 3 kali seminggu.
Disyorkan pengambilannya bersama VCO Catalyst untuk hasil yang memuaskan.
KANDUNGAN MEN VITA

Maltadextrin, Dextrose Skimmed, Milk Powder non Dairy Creamer, Sweet Whey Instant Coffee Powder, Mucuna Pruriens Extract, Epimedium Extract, Tongkat Ali Extract, Tribulus Terrestris Extract, Moca Extract, Muira Puama Extract, Butea Superba Extract, Goji Extract, Marine Collagen and Cappucino Flavor

PERHATIAN
Tindakbalas cepat atau lambat adalah bergantung kepada kesihatan individu .Jika produk ini memberikan kesan yang positif,sila kurangkan DOS pengambilan

FEMME VITA CATALYST



CATALYST FEMME VITA
 Supplement untuk kesihatan dalaman wanita 

Kandungan :- 15 sachets/ 3 g each


RM 45.00 (Harga biasa)

RM 35.00 (Harga Ahli)

(Tidak termasuk kos penghantaran)




KEISTIMEWAAN DAN KHASIAT FEMME VITA :

- Membina dan mengecutkan rahim
- Menguatkan otot dan menyempitkan faraj
-Menegangkan dan mencantikkan bentuk payudara
-Membantu merawat luka dalam perut selepas pembedahan
- Memulihkan sistem pelinciran vagina
- Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa hubungan kelamin(suami-isteri)
-Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
-Menghilangkan bau badan dan bau mulut
-Mengatasi masalah sengugut dan masalah keputihan
- Melegakan panas badan
-Bagus membantu merapatkan vagina dan mengecutkan rahim
-Berkesan bagi meningkatkan dan membaikpulih kadar hormon estrogen yang berfungsi untuk mengaktifkan kolagen bawah kulit yang mana hasilnya akan anda lihat dan rasa setiap hari
-Menegangkan dan menghaluskan struktur kulit dan menegangkan payudara dan menghasilkan potongan badan yang menarik dan seksi
-Menghilangkan keputihan



*credit to ailana*

TESTIMONIAL

PENGGUNA ADALAH BF MOMMY & AMBIL FEMME VITA + VCO

Fuyooo!! Meletup gila FEMMEVITA sampai patah katil!! Terbukti sangat berkesan untuk hubungan suami isteri yang dah layu. Nak ketat nak rapat cubalah sekarang!